WhitestoneWhitestone

”Jos pitää sanoa yksi sana Suomen tulevaisuuden mahdollisuutena, se on digitalisaatio.” - Pääministeri Alexander Stubb

Digitalisaatio tulee, halusi sitä tai ei. Ja se tulee joka puolelta. Asiakaspalvelun muutos verkossa itsepalveluksi, musiikkiteollisuuden jakelukanavien äkillinen murros tai etäluettavat sähkömittarit... Esimerkkejä eri aloilta löytyy lukemattomia. Yksi seuraavista askeleista on teollinen internet, tai englanniksi ”Internet of things”.

Teollisella internetillä tarkoitetaan laitteiden antureiden ja ohjauksen yhdistämistä verkkoon sekä tästä johtuen mahdollistuvaa dataan pohjautuvaa analytiikkaa, laitteiden etäohjattavuuteen yhdistettynä. Erityisesti sillä tarkoitetaan edellisten toimenpiteiden ympärille rakennettuja palveluita. 

Joku voisi nähdä digitalisaation aiheuttaman automaation lisääntymisen johdosta uhkakuvan teollisten työpaikkojen katoamisesta. Siitä ei teollisessa internetissä kuitenkaan ole kysymys, eikä valtiovalta varmaankaan olisi perinteisestä tehostamisesta aivan näin innoissaan.

Teollisessa internetissä on kysymys uuden toimintamallin, uuden palvelun tai jopa aivan uuden liiketoiminnan mahdollistumisesta laitteiden ja datan liittyessä verkkoon. Tässä Suomella on loistavat edellytykset toimia edelläkävijöinä. Perimäämme on rakennettu hyvät ongelmanratkaisutaidot, koulutustasomme on korkea ja ICT-teknologiaosaamista löytyy.

Tyypillistä uusien ratkaisumallien löytymiselle on eri alojen osaamisalueiden yhdistäminen. Teleyhtiöt olivat 2000-luvun alussa sähköyhtiöiden apuna edistämässä etäluettavien mittareiden mahdollistavaa tekniikkaa.

Whitestone on innolla mukana teollisen internetin palveluiden rakentamisessa. Ydinosaamistamme ovat verkkopalvelut ja niiden käyttö eri päätelaitteissa. Katso, miten tämä on yhdistetty LVI WaBek Oy:n työmaalogistiikkaa mullistavaanpalvelukonseptiin.

comments powered by Disqus

Lue myös

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.