WhitestoneWhitestone

Hakukoneoptimointi

Tuo taikasana ja asia, jota kaikki haluavat tehdä tavalla tai toisella. Googlen suuri salaisuus, josta tiedämme vain tiettyjä lainalaisuuksia. Entä sitten data hakukoneoptimoinnin takana? Google Analytics ei ole tarjonnut vuosiin tilastoa siitä, miten meille tärkeimmät avainsanat tuovat liikennettä sivustollemme. Ollaan siis tilanteessa, jossa hakukoneoptimointia on kovin vaikeaa kehittää, kun emme todellisuudessa tiedä kuin suurpiirteiset luvut kävijäliikenteestä.

Mikäli haluat syventyä dataan ja tietää miten sivustosi löytyy hakutilastoissa, kannattaa ottaa käyttöön Googlen Search Console (entinen Webmaster Tools).

Google Search Console lyhyesti

Search Consolella näet sivustosi Googlen silmin. Pystyt sen avulla muun muassa selvittämään, miten sivustosi sijoittuu Google-hauissa tietyillä avainsanoilla ja kuinka paljon osumia klikataan. Tiedot auttavat hakukoneoptimoinnissa huomattavasti, eikä muutoksia näin ollen tarvitse tehdä ainoastaan hyvien arvausten perusteella.

Linkitys Google Analyticsiin

Whitestonen kumppaneille asennetaan aina Google Analytics, ja tuo Googlen tarjoama työkalu löytyy kaikista verkkosivustoista lähes poikkeuksetta. Search Console tarjoaa tilastojen linkittämisen Google Analytics -tiliin, ja täten pystyt hallitsemaan analytiikan edelleen ainoastaan yhdestä paikasta. Mikäli sinulla ei ole vielä Search Consolea käytössä, käy tekemässä se osoitteessa www.google.com/webmasters/tools ja aloita sivustosi optimointi!

comments powered by Disqus

Lue myös

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.