WhitestoneWhitestone

Tämän vuoden alusta voimaan astuneen kiky-sopimuksen tavoitteena on parantaa suomalaisen työn ja yritysten kilpailukykyä.

Kuinka kilpailukykysopimus vaikuttaa arkeen?

Aloitetaan kertaamalla kiky-sopimuksen tuomat isoimmat muutokset lyhyesti. Kun päivittäistä työaikaa pidennettiin kuudella minuutilla, työpaikoille annettiin mahdollisuus sopia pidennyksen käytännön toteutuksesta yhdessä. Aikaisemmin palkalliset arkipyhät, kuten loppiainen ja helatorstai, saatiin pitää edelleen vapaapäivinä.

Whitestone käyttää kiky-tunnit koulutukseen

Whitestonellakin tartuttiin kilpailukyvyn kehittämistalkoisiin. Nyt kun ”kikyilyä” on reilusti yli puoli vuotta takana, on jo hyvä aika summata, mitä tästä kaikesta on jäänyt käteen.

Meillä kikyä on toteutettu kerran kuussa pidettävillä kaksituntisilla koulutuksilla. Koko yrityksen laajuisia koulutuksia on järjestetty muun muassa yhteistyössä Turun Ammattikorkeakoulun kanssa, jolloin aiheina on ollut esimerkiksi asiakaspalvelu tai vuorovaikutustaidot. Masari Oy:n vetämästä koulutuksesta taas saimme arvokasta näkökulmaa ajanhallintaan. Näiden lisäksi olemme hyödyntäneet muutaman kiky-koulutuksen asiakasprojektien läpikäynnin merkeissä oman väen kesken, tavoitteena oman projektitekemisemme kehittäminen.

Koska olemme halunneet pitää kiky-koulutukset yhteentuovina hetkinä koko työyhteisölle, on kaikkia koskettavien aiheiden löytäminen ollut mielenkiintoinen lisähaaste. Niin johdon, myynnin kuin koodaajienkin tulisi saada koulutuksista hyötynsä irti. Olemme onnistuneet löytämään yrityksen sisäistä synergiaa niistäkin aiheista, jotka yhdelle ovat jokapäiväisiä työhön liittyviä asioita ja toiselle taas oman työnkuvan kannalla melko vieraita. Tämä foorumi on auttanut meitä jakamaan kokemuksia ja tietotaitoa henkilöstön välillä.

Uusi konsepti vaatii kokeilua ja muutoksia

Kiky-tuntien mielekkyyden ja hyödyllisyyden jatkumiseksi pyrimme löytämään uusia näkökulmia ja tapoja tämän konseptin toteuttamiseen. Itse kannatan kokeilua, jossa aihe valitaan tiimikohtaisesti ja kehityskohteita haetaan tätä kautta. Näin jokainen tiimi voisi löytää omiin työtehtäviinsä liittyvät kehityskohdat ja niihin pureutumalla parantaa omaa työtehokkuuttaan. Tämä malli veisi tuntien hyödyntämistä siihen, mihin kiky on alun perin suunniteltukin, eli yritysten kilpailukyvyn parantumiseen. Ei varmasti ole olemassa yhtä oikeaa tapaa käyttää tätä kuutta minuuttia. Olemme Whitestonella avoimesti lähteneet mukaan kilpailukykysopimukseen ja hyödyntäneet sitä ammattitaitomme kehittämiseen.

comments powered by Disqus

Lue myös

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.