WhitestoneWhitestone

Tulin Whitestonelle töihin marraskuussa 2015. Olin juuri valmistunut ammattikorkeakoulusta ja valmiina astumaan työelämän pyörteisiin. En kuitenkaan tiennyt yhtään, mikä minua täällä odottikaan.

En oikein muista työhaastattelustani muuta kuin sen, että jouduin seisomaan hetken toimiston oven ulkopuolella pälyilemässä, vaikka soitinkin ovikelloa. Eihän se toiminut.

Toimistossa näkyi mies. Tai oikeastaan siellä näkyi aikuinen poika. Poikia koodaamassa. Poikia taukohuoneessa pelaamassa pleikkaria. Poikien leluja. Vähän jännitti. Jokin tässä kaikessa kuitenkin herätti mielenkiintoni.

Ensimmäisen viikkoni vietin Vantaan toimistolla. En varmaan ikinä ole ollut niin hauskassa ja välittömässä työpaikassa. Olin innoissani! Ihania poikia ympärilläni. Sama fiilis jatkui päästyäni viralliselle työpaikalleni Turkuun. Kelluin muutaman viikon autuaassa tilassa. Olin onnellinen.

Totuus paljastui kuitenkin vähitellen ja huomasin päätyneeni henkisesti teini-ikäisten poikien keskelle, poikakotimaiseen ympäristöön.

Pojat on poikii

Nyt jo puolentoista vuoden ajan olen repinyt hiuksiani näiden poikien vuoksi. Samalla olen kuitenkin kokenut myös ihania, sydäntä lämmittäviä hetkiä ja onnistumisia. Aina eivät ajatukset kohtaa ja useasti saan vääntää monesta näkemyserosta. Välillä huomaan ajattelevani asioita ehkä hieman monimutkaisemmin kuin muut Whitestonella, mutta varmasti kummatkin osapuolet ovat saaneet uutta näkökulmaa ajattelutapoihinsa. Olemme kaikki opettaneet toisillemme jotain. Nyt pojat osaavat jo useimmiten sulkea vessan oven ja minä ottaa välillä vähän rennommin (vaikka kaikki eivät sitä uskokaan). Ovikellokin toimii nykyään.

Pojat on poikii. Ei siitä mihinkään pääse. Välillä keittiö on likainen ja vessahuumori lentää, mutta se on osa sitä, miksi olen niin ihastunut tähän kaikkeen. Koen löytäneeni paikkani. Ja ehkä jopa tieni joidenkin sydämiin. Olen edelleen onnellinen.

Ja onneksi minulla on myös ihania naisia jakamassa tätä kaikkea kanssani.

comments powered by Disqus

Lue myös

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.