WhitestoneWhitestone

PayPal-maksupalvelun käyttäjiä yritetään jälleen huijata aidonnäköisillä kalasteluviesteillä.

Linkin klikkaaminen vie kalastelusivulle, jossa pyydetään päivittämään PayPal-tilin laskutustietoja. Hyvä arvaus on, että jo ensimmäisen lomakkeen täytöllä avaat ovet tilisi väärinkäytölle.

Aidon näköisiä kalastelusähköposteja

Sähköpostit näyttävät melko aidoilta PayPalin viesteiltä. Viimeisimpien huijaussähköpostien lähettäjän nimenä oli PayPal ja sähköpostiosoitteena Support@paypal.com. Näillä vinkeillä erotat kalasteluviestin aidosta:

1. Oikean sähköpostin vastaanottaja on aina personoitu oikein: sinua lähestytään etu- ja sukunimelläsi. Kalastelusähköposti taas saattaa tietää sinusta vain sähköpostiosoitteesi.

2. Tarkista, mihin osoitteseen klikkaamasi linkki on sinua viemässä. Pitämällä kursoria linkin päällä näet selainikkunasi alanurkassa todellisen verkkosoitteen, johon linkki ohjaa. Viimeisimmissä tapauksissa huijauslinkki oli pitkä numerosarja päätteenään "/Paypal-secure".

3. Mikäli et ole varma, onko kyseessä kalastelusähköposti, älä reagoi siiheen millään tavalla. Kirjaudu sen sijaan PayPal-tilillesi ja tarkista sieltä, vaatiiko tilisi toimenpiteitä. Me Whitestonella myös autamme mielellämme erottelemaan kalastelumeilit aidoista

Mikäli epäilet joutuneesi huijauksen kohteeksi, ota välittömästi yhteyttä sekä maksupalvelussa käyttämäsi luottokortin myöntäjään että PayPalin tukeen.

comments powered by Disqus

Lue myös

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.