WhitestoneWhitestone

Kesä onkin tänä vuonna alkanut säiden perusteella jo hyvin aikaisin. Suurin osa suomalaisista, niin kuin meidän Whitestonen porukastakin, suuntaa kesälomilleen kuitenkin vasta juhannuksen jälkeen.

Tietotyöläisen tärkein työväline on pää

Meidän työ Whitestonella voidaan helposti luokitella tietotyöksi. Tietotyöläiselle ominaista on, että oma pää on tärkein työväline. Luovia ratkaisua tehdään joka päivä asiakkaan liiketoiminnan ja digitaalisten ratkaisujen edistämiseksi. Jopa ihan maalaisjärjellä ajateltuna, on oman pään sisällä tapahtuvasta työstä kovin vaikea päästä eroon kävelemällä ulos toimiston ovesta ja siksi juuri kaikki tarvitsevat selkeää palautumisaikaa työarjen lomaan.

Digitaaliset ratkaisut ja erilaiset tietotekniset laitteet ovat tehneet sen, että olemme jollain tasolla aina tavoitettavissa. Lomallakin. Vaikka liiketoimintamme perusajatuksena on tukea kumppaneidemme liiketoimintaa digitaalisilla ratkaisuilla, ei se suinkaan tarkoita sitä, että kannustaisimme olemaan koko ajan erilaisten laitteiden kanssa tekemisissä. Väittäisin, että digitalisaation on tarkoitus helpottaa työtä, ei tehdä työstä elämän keskipistettä.

Sähköpostin lukeminen lomalla

Lomalla on hyvää aikaa nauttia siitä, mistä kukin itselleen eniten iloa saa. Ei siinä kuitenkaan ole mitään väärää, jos haluaa tarkistaa sähköpostilaatikkonsa myös loman aikana. Välillä se saattaa jopa helpottaa lomasta nauttimista. Koitetaan silti kaikki antaa toisillemme aikaa nauttia kesästä ja vapaasta. Näin palaamme töihin taas virkeinä ja uutta intoa täynnä!

Älkää kuitenkaan huolestuko, emme ole kaikki Whitestonella jäämässä lomille koko heinäkuuksi. Luonnollisesti lomat ovat porrastettu, jotta voimme pitää huolen, että kaikki digitaaliset palvelumme toimivat myös lomasesongin aikana.

ps. Mikäli ajatus lomasta ahdistaa kaiken kiireen ja tekemättömän työn takia, suosittelen lukemaan työterveyspsykologi Tanja Lapin kirjoituksen viime kesältä, jossa listataan hyviä keinoja rentouttavan loman pitämiseen. Kirjoituksen ajatukset auttoivat ainakin minua pääsemään lomatunnelmaan. Kirjoitukseen pääset tästä.

comments powered by Disqus

Lue myös

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.