WhitestoneWhitestone

Mediassa on palloteltu IBM:n ohjeistusta etätöistä. Tai pikemminkin etätyö-kiellosta. Meillä Whitestonessa päätettiin kokeilla miten etätyöt onnistuvat lämmittävän auringon alta.

Whitestone lähetti koodarinsa etätöihin Kanariansaarille

CodeCamp 2017 nimen saanut matka suuntautui Gran Canarialle ja kaikki lähtijät mahtuivat hyvin 5 makuuhuoneen Art & Design villaan. Etukäteen suurimmat epäluulot liittyivät majoituspaikan verkkoyhteyden riittävyyteen ja nämä epäluulot vahvistuivat, kun perillä selvisi, ettei luvattua kaapeliyhteyttä ole vaan verkkoyhteys on toteutettu satelliitilla. Verkko osoittautui kuitenkin riittäväksi yhteen videopuheluun tai muutamaan samanaikaiseen äänipuheluun. Verkon riittämättömyyteen oli myös varauduttu ottamalla oma paikallinen kehityspalvelin mukaan.

Ensimmäisen päivän ihmettelyn jälkeen jokainen löysi itselleen sopivat työolosuhteet. Toiset pimeässä talon alakerran biljardihuoneessa, toiset altaalla auringossa. Lähes kaikilla kuulokkeista Spotifyn tarjontaa oman maun mukaan.

Ensimmäinen CodeCamp järjestettiin jo 2009

Kahden tunnin aikaero (ja pitkälle yöhön venyneet iltariennot), johtivat siihen, että yhteiset koulutukselliset osuudet ajastettiin lounasajan jälkeiseen aikaan. Vertaisarviointeja, prosessien kehitystä ja työvälineiden kehitystä sisältäneet workshopit osoittautuivat yrityksen kannalta matkan parhaaksi anniksi yhteishengen syventymisen lisäksi.

Edellisen kerran CodeCamp oli vuonna 2009. Hyvien kokemusten myötä perinne tulee jatkumaan ja seuraavan CodeCampin suunnittelu on jo aloitettu.

Tätä kirjoittaessa aurinko paistaa, lämpöä varjossa 23 astetta, jalat altaassa ja vielä kolme päivää CodeCamp herkkua edessä.

comments powered by Disqus

Lue myös

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.