WhitestoneWhitestone

Nightly build ryhmittyy sanana "teknojargoniin". Se mitä se virallisesti tarkoittaa on seuraavaa: kehitetystä lähdekoodista rakennetaan (build) joka päivä (tai yö - (night)) uusi - enemmän tai vähemmän - toimiva ohjelma. Ideana tässä on, että koodissa olevat bugit löytyy ja/tai viimeisintä kehitysversiota voidaan testata. Näin siis periaatteessa. Se miten se näyttäytyy ulos on se, että saadaan uusia ominaisuuksia tai ideoita nähtäville, ilman että niitä en vielä täysin hiottu, testattu ja viilattu virallisen linjan mukaisesti. Useissa eri ohjelmistoissa on mahdollista käyttää tällaista versiota, mutta yleensä pitää tietää mitä etsii, koska - luonteensa mukaisesti - ne voivat olla epävakaita tai bugisia. Tämän vuoksi ne löytyvät useimmiten "kehittäjille" (developers) hakujen kautta, esimerkiksi Chromen kehitysversio löytyy täältä.

Se mitä tämä kehittäjälle tarkoittaa, on että sieltä löytyy kaikkea uutta, jännää ja bugista. Mahdollisesti asioita joita ei välttämättä edes voi laittaa viralliseen jakoon syystä tai toisesta tai asioita, jotka saattavat osoittautua myös toimimattomiksi. Mutta joka tapauksessa sieltä löytyy hyviä ideoita, rohkeita kokeiluja ja linjasta poikkeavia ratkaisuja.

Tämä kaikki toimii paitsi inspiraationa nimelle uudelle blogialustallemme, myös aasinsiltana alustukselle mikä tämä uusi blogialusta on:

Whitestonen Nightly -blogi on blogi "behind the scenes". Täällä voidaan poiketa (ja myös poiketaan) virallisesta linjasta, kertoa henkilökohtaisia mielipiteitä, esitellä uutta tekniikkaa tai ihan vaan kertoa hassuja juttuja. Kirjoittajina (tai inspiraation lähteinä) toimivat työntekijämme. Aihe on vapaa, kunhan se lähtee kirjoittajan omasta intressistä. Tarkoituksena on saada näyttää keitä me olemme ja mitä ajattelemme. Tarinat voivat inspiroida teknisillä oivalluksilla, naurattaa hauskoilla videoilla, järkyttää hurjalla sisällöllä tai vaikkapa suututtaa erilaisilla mielipiteillä. Jotta lukija voisi turvallisesti navigoida tämän sisällön keskellä, kehitimme elokuvista ja peleistä tutun varoitusjärjestelmän: teksteillä on varoitukset, jotta lukija osaa jo ennen lukemista arvioida soveltuuko teksti hänelle. Tässä (epä)virallinen Blogien Universaali Graafinen Informaatio (BUGI) -ikonisto:

 

  Jotain pelottavaa / jännittävää (esim, "kuinka rikoin tietokannan" tai "mitä pahaa tietovuodot saa aikaiseksi)
  Sisältää tuotesijoittelua. Vaikkapa linkki johonkin mahtavaan tekniseen hilavitkuttimeen
  Sisältää luokatonta huumoria. Saattaa olla nörttihuumoria tai jotain ihan muuta.
  Sisältää juonipaljastuksia. Esimerkiksi mitä palvelun backendissa tehdään.
  Asiatonta kielenkäyttöä. Esimerkiksi "perkele".
  Sisältää teknistä jargonia, kuten ssh, pwa, postgres tai seesharp

You have been warned. Jatko omalla vastuulla.

comments powered by Disqus

Lue myös

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.