WhitestoneWhitestone

Vaihto-oppilaiden hakuprosessia lähdettiin modernisoimaan

Universal Playersin database käytännössä kasaa oleelliset tiedot nuorista, jotka haluavat päästä ulkomaille vaihto-oppilaaksi. Opiskelijan lisäksi databaseen tallennetaan tietoja heidän vanhemmistaan. Databasen idea oli lähteä keventämään sähköpostiviestittelyn varassa ollutta hakemusprosessia. Vanha tapa oli yksinkertaisesti liian hankala ja aikaa vievä hallittavaksi ja muokattavaksi. Kohderyhmänä nuoret opiskelijat huomioitiin heidän ja vanhempiensa omilla näkymillään. 

Asiakas sai räätälöidyn portaalin tiedonhallintaan

Asiakkaalle luotiin mahdollisuus ketterään tapaan muokata hakemusten kysymyksiä ja sisältöä. Portaalin kautta he pystyvät nyt hallitsemaan nopeasti esim. jonkin tietyn hakemuksen tilaa (kesken, hylätty, hyväksytty). Hakijoiden tietojen katselu ja suodattaminen tehtiin mahdolliseksi eri filttereiden ja hakuehtojen avulla.

Oleellista projektissa oli loppukäyttäjien eli tulevien vaihto-oppilaiden käyttökokemus. Hakuprosessin soljuminen eteenpäin, puutteellisista tiedoista huomauttaminen, välitallennus. Tässä vain muutamia perusasioita tämänkaltaisen verkkopalvelun luomisessa, joita tulee ottaa huomioon.

Kuten IT-projekteille on tyypillistä, vasta tekemisen edistyessä huomataan muita ongelmaratkaisun kohteita. Eikä tämä projekti ollut poikkeus. Toiveet erilaisista ja monimutkaisistakin hallintatavoista hakemuskäsittelyyn toivat projektille lisää ulottuvuutta. Koska räätälöinti on yksi palvelumme kulmakivistä ja yrityksemme vahvuuksista, ominaisuudet saatiin mukaan projektiin hyvässä yhteisymmärryksessä. Juurikin näiden lisäominaisuuksien avulla database vastaa enemmän asiakkaan tarpeita ja helpottaa heidän jokapäiväistä työskentelyään. Whitestone kuuntelee aina asiakkaan toiveet ja osaa räätälöidä toiveiden perusteella järkevimmät ratkaisut, jotka ovat helposti käytettäviä ja auttavat asiakkaan arkea. Näin asiakas voi keskittyä paremmin oman huippuosaamiseensa.

Lopputuote on miellyttänyt käyttäjiään

Portaali oli tyypiltään ainakin tekijöilleen melko uniikki ja erilainen toteutus. Sivustoa rakentaessa huomattiin, että yksinkertaisesta lähtökohdasta huolimatta projekti sisälsi monta erilaista muuttujaa, jotka piti ottaa huomioon. Lopputulos on käytettävyydeltään ja visuaaliselta ilmeeltään monipuolinen ja miellyttävä kokonaisuus. Ainakin asiakas on ollut tyytyväinen tuotteeseen. Tällä kertaa joudumme luottamaan asiakkaan sanaan, sillä kyseessä on suljettu järjestelmä.

Käy kuitenkin tutustumassa Whitestonen räätälöityihin ratkaisuihin tai vieraile asiakasyrityksen verkkosivuilla.

Samankaltainen Projekti mielessä?

Siirry ylös
Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi niin kerromme lisää.